Testul care iti arata daca mierea e contrafacuta sau nu


Sa cumperi miere poate fi chiar o provocare. Multi spun ca mierea din supermarket e contrafacuta, s-au si facut analize si, intr-adevar, chiar foarte putine firme nu produc miere contrafacuta.

Unii recomanda sa cumparam miere de la apicultorii intalniti pe drumuri. Insa cat de sanatoase pot fi acele albine daca se hranesc si beau apa din jurul drumurilor intens circulate de masini? Sa nu mai spunem ca acei apicultori intalniti pe marginea drumului chiar stiu sa „lungeasca” mierea… Iar mierea stata in soare isi pierde clar proprietatile, deci nu.

Cea mai buna varianta este sa luam de la o sursa sigura, o ruda care se ocupa cu asa ceva din pasiune sau care produce pentru consum propriu, iar tu o convingi sa iti vanda si tie macar un borcan.

Daca nu ai astfel de rude sau cunostinte, iata cum poti testa mierea cumparata ca sa stii daca e contrafacuta. Asa vei sti sa nu mai cumperi data viitoare de la aceeasi firma sau persoana.

Ia un colt de servetel, fa un mic con din hartie si murdareste-l de miere cu ajutorul unei lingurite. Da foc la capatul manjit cu miere. Daca zona cu miere arde cu usurinta, mierea este autentica. Daca mierea este “lungita”, zona murdara de miere nu va arde.