Ingrediente necesare pentru piure de urzici cu usturoi
- 500 - 600 g de urzici;
- 150 - 200 ml de lapte;
- câțiva caței de usturoi (poți sa folosești si mai multi);
- 100 g de smântâna pentru gătit (de preferat);
- o ceapa;
- doua linguri de ulei;
- mărar;
- sare;
- piper;
Iata cum prepari piure de urzici cu usturoi
Spala urzicile bine, de preferat in mai multe ape, pentru a inlatura pamantul de pe ele. Pune apa intr-un recipient, adauga putina sare si opareste urzicile timp de 5-6 minute, dupa punctul de fierbere. Inlatura recipientul de pe foc, lasa-l putin la racit, apoi scurge urzicile de apa si toaca-le marunt. In acest timp poti sa pui la calit ceapa taiata marunt, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaga peste ea usturoiul taiat si amesteca un minut in continuu, apoi pune si urzicile. Toarna smantana, laptele, sarea si piperul. Tine recipientul pe foc pana lichidul incepe sa scada, iar preparatul sa se ingroase. Amesteca frecvent in aceasta perioada si nu uita sa adaugi mararul taiat marunt. Serveste piureul de urzici cu usturoi alături de un ou posat si mamaliga pentru un rasfat complet.
Piureul de urzici cu usturoi, porția ta de sanatate, este o reteta simpla si gustoasa, ideala pentru momentele când vrei sa pregatesti ceva diferit.