Beneficiile ceaiului pentru sănătate



Din timpuri străvechi, ceaiul a fost folosit în medicina alternativă pentru a trata orice, de la bolile grave, cum ar fi cancerul, până la probleme oarecum minore, cum ar fi alergiile sau constipația.

Cercetările au arătat că ceaiul poate proteja organismul împotriva bolilor de inimă, a Alzheimerului şi a mai multor tipuri de cancer. Astăzi, există foarte multe tipuri de ceai şi o gamă largă de arome pe piața care au beneficii în diferite ramuri ale sănătății. Află cum sorbind o cană de ceai poate fi răspunsul la orice problemă de sănătate!

Ceaiul verde
Este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai vechi băuturi din lume și are numeroase beneficii asupra organismului tău. Ceaiul verde ajută metabolismul în procesul de ardere al grăsimilor, are efect antioxidant, previne îmbătrânirea celulară și ajuta la prevenirea cancerului. Consumă minimum o ceașcă cu ceai verde pe zi și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ceai roșu
Este cunoscut ca fiind un ceai produs în Africa, în ziua de astăzi fiind folosit în principal în diete, grație proprietăților sale de a arde grăsimile. Ceaiul roșu ajută la reglarea nivelul de colesterol și acid uric din organism, îmbucățește digestia, circulația și tensiunea.

Ceai alb
Este considerat cel mai bun antioxidant natural, fiind de patru ori mai puternic decât ceaiul verde. Bogat în vitamina C și E, ceaiul alb este benefic pentru păr, deoarece îl face mai puternic, combate radicalii liberi, previne îmbătrânirea și diminuează nivelul de zahăr din sânge.

Ceaiul negru
Este foarte cunoscut în cultura occidentală, grație mirosului aromatic, dar și conținutului ridicat de teină. Este perfect pentru a-l consuma dimineața, pentru ca îți activează metabolismul. Cele mai bune tipuri de ceai negru provin din regiunea Darjeeling sau Asmen din India.

Ceaiul albastru
Este un ceai care are un miros fructat, combinând caracteristicile ceaiului verde și ale celui negru. Este considerat unul dintre cele mai bune tipuri de ceai pentru sănătate, având proprietăți digestive și de curățare a organismului. Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de ceai albastru este ceaiul de iasmin, care are un gust delicios.