Miracolul din bobul de grâu încolțit


Inca din cele mai vechi timpuri, grâul germinat a fost folosit in terapia naturista, fiind privit si acum ca un leac miraculos pentru renaÈ™terea organismului. Boabele de grâu Ã®ncolÈ›it fac minuni pentru sănătate, adunând in ele cele mai bune substanÈ›e folositoare organismului uman. S-a dus vestea curei cu grâu Ã®ncolÈ›it pentru rezultatele extraordinare in stoparea evoluÈ›iei unor boli grave si chiar vindecarea acestora. Dar, dincolo de toate, aceste cereale germinate Ã®ntineresc si redau vitalitatea, terapia cu grâu Ã®ncolÈ›it fiind considerata un miracol al medicinii tradiÈ›ionale.


Boabe pline de energie

Germenii de grau (graul incoltit) sunt seminte care trec din starea de viata latenta in stare activa, proces care determina o serie de transformari biochimice si de structura. in acest moment, bobul incoltit contine maximum de ingrediente vitale. 100 grame germeni de grau contin fosfor (1.050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%). La aceste minerale se adauga vitaminele: A, B, E, K, D, PP, enzime si anumiti hormoni vegetali, cu structura foarte putin cunoscuta, dar care au efecte terapeutice extraordinare. In coaja lui exista aminoacizi esentiali, proteine ce nu pot fi sintetizate de organism si ar trebui consumate ca atare. Ele dispar in urma procesului de fabricare a fainii albe. Graul incoltit poate fi folosit si fara a urma o cura propriu-zisa. Boabele germinate se pot adauga in salate de legume, au un gust foarte bun alaturi de rosii, ciuperci, salata verde, ceapa.

Leacuri germinate la farfurie

In ce consta cura propriu-zisa cu grau incoltit? Pentru preparare, luati doua-trei linguri de grau integral (nedecorticat) si netratat chimic, pe care il gasiti in magazinele naturiste, si spalati-l bine, in mai multe ape. Puneti apoi graul spalat intr-o farfurie adanca, adaugati apa cat sa-l acopere, puneti un capac si lasati-l asa vreme de 24 de ore, la temperatura camerei. Spalati din nou graul si lasati-l asa umed, dar neacoperit complet cu apa, in farfuria adanca vreme de doua-trei zile, clatindu-l in fiecare zi. In a doua sau a treia zi vom remarca aparitia unui punct alb pe bobul de grau. Este semnul ca a inceput sa germineze si deja poate fi consumat. Pentru a observa primele rezultate este necesara trecerea a 3 sau chiar 4 saptamani. Stabilizarea efectelor apare, insa, dupa 2-3 luni si 6-12 luni in cazul persoanelor care sufera de afectiuni grave.

Metoda Valeriu Popa


Valeriu Popa a fost un deschizator de drum in domeniul bioenergeticii umane si al naturismului din tara noastra. Metodele sale terapeutice au condus la vindecari considerate spectaculoase, fiind astfel considerat omul care a patruns tainele naturii si a deslusit secretul luptei cu bolile. Iata metoda sa de a prepara graul incoltit: graul se cerne prin sita. Joi dimineata la ora 6, se pune la incoltit 1 kg de grau, intr-o oala smaltuita de 5 litri. Se spala cu apa rece pana ramine apa curata. Apoi, se umple oala cu apa limpede si se aseaza intr-un loc ferit. La ora 14 si ora 22, se scurge apa si se spala din nou, pana ramane iar apa curata. Se umple din nou oala. Vineri la ora 6, se scurge apa si se transfera graul in strecuratoare. In timpul spalarii sub jet de apa, nu amestecati graul. Spalarea sa dureze numai cateva secunde. Se va repeta din 8 in 8 ore, adica la orele 6 – 14 – 22, pana iese embrionul (coltul) de 2 mm si radacinile de 5 mm. Aceasta se obtine sambata pe la pranz sau, cel mai tarziu, seara. Se pune graul in sticle acoperite cu dopuri si se lasa la frigider. Dintr-un kg de grau se obtine 1,5 kg de grau incoltit. Aceasta cantitate ajunge pentru o saptamana.

Graficul unei cure eficiente

Doza terapeutica la adulti este de 3-6 linguri pe zi, la copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi, iar la cei de 2-6 ani, 1-3 lingurite pe zi. Administrarea germenilor de grau se face dimineata, pe stomacul gol. Graul incoltit se da prin masina de tocat dupa care se amesteca cu miere. Boabele vor fi rontaite pur si simplu pe stomacul gol. Daca aveti probleme cu dentitia, puteti da graul germinat prin masina de tocat, dupa care il veti combina cu putina miere, obtinind o pasta delicioasa si extrem de hranitoare. De regula, se fac cure de 7-15 zile, urmate de doua saptamani de pauza. Primele efecte ale acestei cure sunt: oprirea caderii parului, marirea sau refacerea acuitatii vizuale, imbunatatirea coordonarii miscarilor, intarirea dintilor, infrumusetarea pielii, reglarea activitatii nervoase (germenii de grau au si un efect usor sedativ), marirea vitalitatii.

Bolile care se tem de graul incoltit

Graul incoltit este indicat in: tratamentul intirzierilor de crestere la copii, boli de piele (acnee, eczeme, afectiuni infectioase recidivante), imbatrinire sau imbatrinire prematura, afectiuni hepatice, subponderalitate, tromboflebita, arterita, tumori ale stomacului, tumori in general, cancer, afectiuni oculare, afectiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm si bronsita), impotenta si sterilitate masculina, amenoree, dismenoree, anemie, lipsa de calciu si magneziu, dureri de cap, migrene, insomnie. Femeilor insarcinate sau care alapteaza, le asigura o mai buna vitalitate, la fel si celor care se refac dupa o boala, accidente, taieturi, arsuri. Germenii de grau fac minuni. Totusi, exista citeva contraindicatii pentru aceasta cura. Nu e bine sa aplice aceasta terapie persoanele care se confrunta cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni. Barbatii cu tendinta de ingrasare sau efeminare este bine sa evite acest remediu.

Precautii

In ceea ce priveste tumorile benigne si cancerul, parerile sunt impartite asupra oportunitatii administrarii germenilor de grau. Se pare ca in anumite cazuri, fitohormonii si acidul folic din compozitia lor favorizeaza inmultirea celulelor cu diviziune rapida, dintre care fac parte si cele care formeaza tumorile. Pe de alta parte, germenii de grau sunt un revitalizant rapid si mobilizeaza sistemul imunitar care este direct responsabil de limitarea raspandirii celulelor maligne, motiv pentru care unii pacienti raspund foarte bine la tratamentul cu germeni de grau. Solutia este administrarea pe o perioada limitata a acestor germeni (in jur 7 zile), dupa care se asteapta doua-trei saptamani pentru a vedea evolutia bolii, iar in cazul in care raspunsul la tratament e bun, cura se reia pentru inca sapte zile, dupa care se fac doua-trei saptamani de pauza. Cura se poate relua.

Observatii stiintifice

In bobul de grau aflat la germinare se petrec niste modificari uimitoare. Din punct de vedere chimic, in bobul minuscul se produc reactii care nu pot fi reproduse nici in cele mai sofisticate laboratoare din zilele noastre: prin procese de transmutatie biologica se dubleaza cantitatea de fosfor si calciu, in timp ce magneziul se tripleaza, sunt sintetizati hormoni de crestere, cu efecte reintineritoare exceptionale, si enzime. Din punct de vedere bioenergetic, aparatele Kirlian au inregistrat adevarate explozii, aura bobului de grau capatand in momentul in care acesta incepe sa germineze dimensiuni de pana la patru-sase ori mai mari decat cele initiale.

Germeni, ulei si fulgi

Germenii de grau sunt indicati si in curele de slabire. Se poate face paine in casa, folosind apa, faina integrala si germeni de grau, din care se mananca doua felii la fiecare masa. Pentru a slabi cu ajutorul fibrelor, va trebui sa consumati si foarte multa apa pentru a le activa, altfel, ar putea sa aiba exact efect contrar. Din germenii de grau se poate obtine, prin zdrobire cu mijloace mecanice, si ulei (se gaseste si in faramacii naturiste) care poate fi folosit in produsele cosmetice. Tot pentru realizarea unor cosmetice „de casa“ se foloseste pentru o masca ce hraneste tenul: un amestec din parti egale de germeni de grau cu miere de albine. Fulgii de grau germinat se obtin din grau incoltit, care se usuca si este transformat in fulgi. Pastreaza aceleasi valori nutritive ca graul incoltit proaspat, insa pot fi pastrati pe un timp mai indelungat decat acesta.