Cum să învingi retenția de apă

într-o lună


Următoarele remedii naturiste nu sunt deloc periculoase și nu provoacă niciun efect secundar negativ, motiv pentru care nu trebuie să eziți să le încerci înainte de a începe un tratament pe bază de medicamente diuretice.
Deseori, atunci când avem impresia că am luat câteva kilograme în plus, vinovatul real este retenția de apă. Poate consumăm prea multă sare, ficatul nostru este suprasolicitat, avem un dezechilibru hormonal în organism sau pur și simplu nu reușim să eliminăm fluidele în mod adecvat.

În cele ce urmează, îți vom prezenta un tratament simplu și natural pentru a elimina toată apa acumulată în exces în organism, astfel încât să te simți din nou ușor și să reduci inflamația.

Citește în continuare și o să descoperi câteva trucuri naturiste care te vor ajuta să tratezi retenția de apă în doar o lună. Nu va trebui decât să aduci câteva mici modificări dietei tale zilnice și, dacă este nevoie, să iei niște suplimente alimentare naturale.
6 trucuri naturiste pentru a trata retenția de apă
Supă de ceapă

Alimentul care îți va aduce cele mai multe beneficii pentru a elimina retenția de apă este ceapa. Ceapa este o plantă medicinală folosită încă din antichitate grație proprietăților sale diuretice și antiinflamatorii, fiind foarte utilă pentru a trata inflamația ficatului.

În plus, acest aliment nu are un impact sever asupra organismului, deci nu va produce niciun efect secundar nedorit. Va trebui să consumi următoarea supă de ceapă în fiecare zi în perioada tratamentului. În acest sens, te sfătuim să îți prepari o cantitate mare de supă deodată, astfel încât să nu gătești toată ziua.

Un alt mare avantaj al acestei supe este că poți folosi apă de mare (se găsește în plafar și în unele supermarketuri) pentru a-i conferi un gust cu adevărat special. Nu numai că apa de mare este lipsită de sodiu, ci promovează și eliminarea apei acumulate în exces în organism, motiv pentru care acest produs este folosit drept înlocuitor pentru sare în numeroase rețete.
 

Ingrediente:
1 litru de apă
3 cepe mari
1 cană de apă de mare

Taie ceapa în felii și fierbe-o în apă pentru cel puțin o jumătate de oră. Când este fiartă, pune lichidul deoparte. Dacă vrei, poți folosi puțină zeamă de lămâie pentru a da mai mult gust supei.
Cum trebui să servești supa?

Această supă trebuie consumată pe tot parcursul zilei, dar nu trebuie să o incluzi în mesele tale principale. Te sfătuim să o bei cu o jumătate de oră înainte să servești masa. Cepele fierte pot fi folosite pentru a prepara diverse creme sau sosuri de legume.


Un grepfrut pe zi

Grepfruturile sunt citrice cu proprietăți detoxifiante, având un efect benefic atât asupra rinichilor, cât și a ficatului. Din acest motiv, te sfătuim să mănânci câte un grepfrut în fiecare zi pe parcursul tratamentului tău de o lună pentru a trata retenția de apă.

Momentul ideal pentru a consuma grepfrutul este dimineața, înainte să servești micul dejun, sau seara, după cină și înainte de culcare. Dacă gustul acestui fruct ți se pare a fi prea amar, îndulcește-i aroma cu puțină scorțișoară și miere.


Suplimente alimentare naturale

Există două plante care pot spori efectul diuretic al acestui tratament: ceaiul verde și coada-calului. Prima plantă poate ajuta organismul să elimine și grăsimea acumulată în exces, are un efect ușor de stimulare și poate preveni cancerul. Cea de-a doua este un diuretic natural ce poate reduce inflamațiile ficatului și—grație conținutului său de dioxid de siliciu—poate îmbunătăți sănătatea părului, pielii și unghiilor.

Ambele plante pot fi consumate sub formă de ceai, dar dacă nu mai vrei să bei alte lichide în afară de supa de ceapă pe care ți-am prezentat-o mai sus, le poți achiziționa și sub formă de pastile sau capsule. Te sfătuim să alegi cu încredere oricare din aceste variante, astfel încât tratamentul de 30 de zile pe care îl urmezi să fie susținut de un efect diuretic de durată.
Alimente care agravează retenția de apă

Pe lângă tratamentul simplu pe care ți-l prezentăm în acest articol, va trebui să ai grijă să eviți anumite alimente nocive ce pot afecta rinichii și agrava retenția de apă. 


Iată care sunt:
Sarea (poți folosi puțină sare marină atunci când gătești, dar evită sarea de bucătărie)
Alimentele semipreparate sau prăjite
Alimentele conservate
Cafeaua
Băuturile răcoritoare


 

Tratează-ți rinichii cu căldură

Așa cum am menționat mai sus, organele cele mai importante atunci când vine vorba de a combate retenția de apă sunt rinichii. Deoarece sănătatea renală este strâns legată de nivelul de energie al organismului, aceste organe gemene sunt deseori afectate de temperaturile foarte scăzute.

În această situație, cel mai frecvent simptom este declanșarea unei dureri în zona lombară. Însă, indiferent dacă simți vreo durere sau nu, încearcă să-ți aplici puțină căldură pe spate, de preferință seara, cu 15-30 de minute înainte de culcare. Poți folosi o sticlă cu apă caldă sau o pernă electrică.
Ai grijă ce medicamente diuretice iei

Te sfătuim să încerci tratamentul naturist pe care tocmai ți l-am prezentat înainte de a lua medicamente diuretice. Aceste medicamente, deși sunt utile pentru a trata retenția de apă, pot provoca anumite efecte secundare nedorite, cum ar fi hipersensibilitate sau nervozitate.

Dacă medicul îți prescrie un astfel de tratament medicamentos, te sfătuim să contracarezi orice efecte secundare consumând multe alimente și mâncăruri bogate în potasiu, cum ar fi:
Roșii
Supe de legume
Banane