Apa de Aur


Pe lângă valoarea sa materială, aurul, unul dintre primele metale descoperite de om, a fost prețuit şi pentru proprietățile sale curative deosebite. Încă din antichitate, aurul era purtat pentru alinarea durerilor musculare, combaterea ulcerului gastric, pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru efectele benefice asupra sistemului cardio-vascular. Apa de aur este şi ea un remediu bine cunoscut în medicina populară, fiind utilizată pentru tratarea infertilității, depresiei, dermatitelor şi pentru întărirea organismului.

Apă de aur Rețeta 1

Pentru prepararea şi obținerea apei de aur se pot folosi orice bijuterii din aur galben, inele, pandantive, cercei. Este important să se folosească doar podoabele fără pietre prețioase, fiind totodată de preferat ca acestea să aibă o greutate de minimum 3 grame. Se începe prin clătirea bijuteriilor din aur galben sub un jet de apă rece. În continuare, podoabele se așează într-un vas emailat, iar peste ele se toarnă 2 căni de apă rece. Vasul se pune la fiert, la foc mediu, timp de 30-40 de minute, până când volumul apei scade la jumătate. După această perioadă, recipientul se acoperă şi se păstrează într-un loc întunecos, timp de 3-4 zile.

Rețeta 2

Bijuteria bine spălată sub un jet de apă rece se pune într-un borcan, iar peste ea se toarnă 100 ml. apă filtrată. Recipientul se așează în bătaia directă a soarelui, la fereastră şi se lasă astfel timp de o săptămâna. Afecțiuni oncologice Potrivit specialiștilor în medicină naturistă, apa de aur poate fi folosită ca tratament de către persoanele care suferă de afecțiuni oncologice, folosind următoarea schemă: Se administrează câte o lingurița de apă de aur, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de 10 zile, urmate de o pauză de 20 de zile. Un astfel de tratament se poate repeta de 3 ori pe an. Hipertensiune arterială, aritmii În hipertensiune arterială şi aritmii, se administrează câte 10 ml. de apă de aur, de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. Tratamentul se administrează zilnic, până la normalizarea stării.
Apa de Aur Întărește Sistemul Imunitar Oboseală Pentru alungarea oboselii şi o stare psihică mai bună, se administrează câte o lingurița de apă de aur, dimineața, pe stomacul gol, pe o perioadă de 10-12 zie. Tulburări menstruale, cistită Pentru tratarea cistitei şi tulburărilor menstruale, se ia câte o lingurița de apă de aur, de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul are o durată de 10 zile. Întărirea sistemului imunitar Pentru consolidarea imunității, se ia câte o lingurița din preparat, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de 10 zile. Cura se poate repeta de 2 ori pe an. Dureri articulare Pentru ameliorarea durerilor articulare, se adaugă o jumătate de litru de apă de aur în apa pregătită pentru îmbăiere. Se scufundă trupul în această apă, timp de 20 de minute. Băile cu apă de aur se fac de 2 ori pe săptămână. Riduri În apa de aur se înmoaie un tifon împăturit, care se aplică pe faţă (obraz), lăsându-se să acționeze timp de 15 minute. Între timp, se ia alt tifon, care se înmoaie în apa de aur şi se aplică pe gât, lăsând-se astfel timp de 30 de minute. Tratamentul împotriva ridurilor se poate repeta de 2 ori pe săptămână.

Contraindicații Apa de aur este contraindicată femeilor însărcinate şi celor care alăptează.