Ritmul vieții tot mai nebun, cerințele tot mai multe, timp tot mai putin. Cu toate acestea, trebuie sa fim competitivi, trebuie sa dam ce-i mai bun in timp cat mai scurt.
Deciziile cele mai bune le luam într-o stare de calm.
Soluția cea mai buna la o problema o găsim intr-o stare de calm.
Eficienta cea mai mare o avem intr-o stare de calm.
Sa-ti pierzi calmul nu este un lucru dificil. Dimpotrivă. Starea de echilibru nu este definitiva, ea trebuie menținuta conștient, mai ales când sunt atâția factori perturbatori in societate si in interior (subconștientul).
Ce este de făcut?
Iata 3 exerciții simple de calmare prin respirație recomandate de Dr. Andrew Weil:
Primul
Urmărește respirația. Nu încerca sa o influențezi, nu fa eforturi sa o schimbi, doar urmărește-o. Respiri din burta, sau din piept? Este o respirație profunda? Sau poate scurta. Este rapida? Lenta. Doar observ-o timp de câteva minute. Observa si efectele respirației la finalul exercițiului.
Al doilea
El poate fi asul pe care oricând il ai in mâneca: cheia lui este sa inspiri in mai putin secunde decât expiri. De exemplu: inspira in 2 secunde, expira in 4, relax 1 secunda. Apoi se reia in aceleași intervale.
Daca respirația pare forțata, atunci mariti intervalele: inspira in 4 secunde, expira in 6. Poti adapta, astfel incat sa iti fie comod.
Al treilea
Acest exercițiu se cheamă 4-7-8 datorita numărului de secunde la care trebuie sa fim atenți. Iata cum se executa:
1. Stai drept
2. Poziționează-ti limba in spatele dinților din fata. Menține-o acolo pe durata întregului exercițiu.
3. Respira ușor numărând pana la 4
4. Tine-ti respirația numărând pana la 7
5. Expira pe gura numărând pana la 8
6. Acum ai terminat o serie din cele 4 recomandate, mai repeta același exercițiu de încă 3 ori.
Acest exercițiu este extrem de benefic pentru calmarea sistemului nervos. Il putem repeta de câte ori vrem pe zi, recomandarea doctorului Weil fiind sa nu trecem de 4 serii. Este recomandat sa il facem de cel putin 3 ori pe zi.