Zeama de varză

Zeama de varză, medicament natural

Dacă ți-a rămas în butoi, e păcat să nu profiți de calitățile ei. Chiar dacă mirosul nu te atrage prea tare, gustul te cucerește de la prima sorbitură. Chiar o vei consuma cu tragere de inimă când vei afla că are un conținut bogat în enzime, substanțe active ce o recomandă, pe bună dreptate, drept unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale. Totodată, în urma fermentării verzei și celorlalte legume cu care e pusă la murat, se obțin nutrienți valoroși în procesul curativ: vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9 (acid folic), C, E, minerale (magneziu, potasiu, fier, iod) şi valorosul acid lactic. Zeama de varză e utilă în:

Detoxificare și vitaminizare. Cura cu zeamă de varză este o sursă de oxigen pentru organism mai ales în perioadele reci. Favorizează îndepărtarea toxinelor și redă tonusul organelor vitale, contribuind astfel la întărirea sistemului imunitar.


Constipație. Un pahar cu zeamă de varză băut pe stomacul gol stimulează digestia și curăță tractul digestiv, contribuind la refacerea florei intestinale grație probioticelor naturale. Se pare că acidul lactic rezultat în urma fermentării inhibă bacteriile rele din intestine și ajută organismul să asimileze proteinele și fierul din alimentație.

Slăbit. Prin stimularea digestiei, zeama de varză este un bun remediu în lupta cu kilogramele în plus. Mai mult, două pahare cu moare înainte de masă reglează apetitul și țin în frâu poftele excesive. Diabeticii pot să bea de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, câte un sfert de pahar, pentru echilibrarea glicemiei.

Afecțiuni hepatice. Prin efectul de curățare a sistemului digestiv, zeama de varză accelerează procesul de detoxificare la nivelul ficatului și ajută astfel la reducerea tulburărilor hepatice cronice și a stratului dă grăsime de pe ficat și inhibă stările de greață, frecvente la persoanele cu afecțiuni biliare.

Probleme cu circulația. 1-2 pahare cu zeamă de varză consumate zilnic stimulează circulația sangvină, reduce senzația de extremități reci, vindecă hemoroizii (moarea tonifică și fortifică sistemul vascular) și reglează problemele cardiace prin scăderea concentraţiei de colesterol rău (LDL), prevenind îngroşarea vaselor de sânge.

Pietre la rinichi. Pentru tratarea pietrelor renale sau biliare mici, se consumă zilnic, vreme de 2-3 săptămâni, câte un pahar cu zeamă de varză, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă principală.

Tratament cu antibiotice. Administrarea îndelungată a medicamentelor de sinteză perturbă flora bacteriană din colon, însă cura cu zeamă de varză îi restabilește echilibrul și reface mucoasa.

Niciun comentariu: