Vreți să trăiți mai mult ?

Folosiți aceste sfaturi japoneze! Este bine de ținut minte!


Țineți telefonul mobil la urechea stângă.
Nu beți mai mult de o cafea pe zi.
Nu luați pastilele cu apă rece.
Nu mâncați după ora 17.00.
Mâncați cât mai puține alimente grase.
Beți mai multă apă dimineața și mai puțină seara.
Stați departe de încărcătoarele telefoanelor mobile.
Cel mai bun timp pentru somn este de la 22.00 până la 06.00.
Nu luați de îndată o poziție orizontală, înainte de a merge la somn, dacă ați înghițit medicamente.
Nu utilizați telefonul mobil când bateria arată doar o diviziune, pentru că în acest caz nivelul de radiație emisă de telefon este de 1000 de ori mai mare.

Trimite acest mesaj tuturor oamenilor care îți sunt dragi.

Sucuri pentru sănătate

Morcov + ghimbir + măr = menține și curăță sistemul imunitar.

Măr + castravete + țelină = previne cancerul, reduce nivelul colesterolului, ameliorează indigestia și previne durerile de cap.

Roșie + morcov + măr = îmbunătățește culoarea pielii și elimină respirația urât mirositoare.

Piper negru + măr + lapte = previne mirosul urât din gură și reduce febra.

Portocală + ghimbir + castravete = îmbunătățește culoarea și umiditatea pielii și reduce temperatura.

Ananas + măr + pepene verde = elimină sărurile suplimentare, hrănește vezica și rinichii.

Măr + castravete + kiwi = îmbunătățește culoarea și umiditatea pielii.

Pară + banană = reglează nivelul de zahăr din sânge.

Morcov + măr + pară + mango = crește căldura internă a corpului, crește rezistența la toxine, scade tensiunea arterială și se luptă cu oxidarea totală a corpului.

Struguri + pepene verde + lapte = vitaminele C și B2; crește activitatea celulelor și imunitatea organismului.

Papaya + ananas + lapte = vitaminele C și E, fier; îmbunătățește tonusul pielii și metabolismul.

Banană + ananas + lapte = bogat în vitamine cu substanțe nutritive, previne constipația.

Beți apă pe stomacul gol

Astăzi este foarte popular în Japonia să se bea apă imediat după trezire în fiecare dimineață. În plus, testele științifice au confirmat eficacitatea acestei proceduri. Mai jos aveți instrucțiunile pentru această metodă.

Metoda previne cu garanție de 100% următoarele boli: durerile de cap, durerile în articulații, bolile de inimă, artrita, palpitațiile dese ale inimii, epilepsia, obezitatea, astmul, meningita, bolile de rinichi, vărsăturile, gastrita, diarea, hemoroizii, diabetul, constipația, bolile de ochi, boli ale uterului, cancerul și boli ale urechilor, nasului și gâtului.

Metoda de tratament
Dimineața după trezire se beau 4 pahare de apă de 160 ml (înainte de periajul dentar).
Periați dinții, dar nu mâncați și nu beți nimic timp de 45 de minute.
După 45 de minute, puteți servi micul dejun ca de obicei.
După micul dejun, prânz sau cină, nu beți și nu mâncați timp de 2 ore.
Pentru persoanele în vârstă sau bolnave, care nu pot să bea dintr-o dată 4 căni de apă, inițial se poate începe cu o doză mai mică și treptat se ajunge la cantitatea recomandată.
Lista de mai jos conține numărul recomandat de zile pentru bolile majore:

Tensiunea arterială – 30 de zile
Gastrita – 10 zile
Diabetul – 30 de zile
Constipația – 10 zile
Cancerul – 180 de zile

7. Pacienții cu artrită trebuie să urmeze această procedură în primele 3 zile din prima săptămână, iar începând cu a doua săptămână – în fiecare zi.

Această tehnică nu are efecte secundare, totuși, la începutul tratamentului numărul urinărilor poate crește.

Ar fi mai bine să continuați această procedură și după tratament, ca să devină un mod de viață.

Beți apă și rămâneți sănătoși și activi

Un detaliu foarte important: chinezii și japonezii beau ceai fierbinte în timpul mesei (nu apă rece). Este timpul să învățăm de la ei obiceiul acesta. Vom avea doar de câștigat.

Vom explica ce se întâmplă dacă se beau băuturi reci în timpul mesei: apa rece reduce absorbția alimentelor, deoarece produsele care conțin grăsimi se îngroașă.

Pe de altă parte, grăsimile în stare lichefiată (datorită ceaiului fierbinte) intră mai repede în reacție cu oxigenul și sunt mai bine absorbite de intestin.

În consecință grăsimile nu se depun sub piele și probabilitatea cancerului se reduce de zeci de ori.

O notă importantă cu privire la atacurile de cord

Trebuie să știți că nu toate atacurile de cord sunt însoțite de dureri în partea stângă a pieptului.

Fiți atenți la durerile intense în maxilarul superior sau inferior.

Greața și transpirația abundentă sunt, de asemenea, simptome ale atacului de cord.

60% din persoanele care au suferit atac de cord, l-au simțit în somn și nu s-au mai trezit.

Durerile în piept vă pot face să țipați în somn și să vă treziți imediat. Acesta este, de asemenea, un simptom al problemelor iminente. Nu ignorați astfel de semnale ale corpului.

Cardiologii spun că, dacă aduceți la cunoștință aceste recomandări prietenilor dumneavoastră, veți salva viața cel puțin a unei persoane.

Coada calului, planta care face minuni.


Coada-calului - Compoziţie

Coada-calului este bogată în minerale, cel mai important fiind siliciul, despre care se crede că are efecte antiartritice şi de tonifiere a ţesutului conjunctiv. Tulpina mai conţine flavonoide - cu efect antioxidant şi diuretic - acizi organici şi nicotină, oxid salicilic (sursa de acid salicilic, aspirina naturala), gluteolina, palustrina, fitosterina, beta-sitosterol, acid oxalic, acid malic, gliceride ale acidului stearic, linoleic, linolic, oleic, dimetil sulfone, vitamina C, uleiuri volatile, saruri de potasiu.

Coada-calului - Acţiune

Antiseptică, antimicrobiană, antiinflamatorie, diuretică, depurativă, măresc rezistenţa ţesutului conjunctiv, activează circulaţia locală, bogată în minerale consolidează oasele şi dinţii (planta este bogată în calciu şi magneziu şi în acelasi timp favorizează absorbţia acestor minerale), datorită conţinutului mare de siliciu din plantă intervine în combaterea şi tratarea aterosclerozei (s-a constatat că lipsa siliciului duce la rigidizarea şi sclerozarea pereţilor vasculari, participă la sinteza colagenului, care menţine integritatea ţesutului conjunctiv, articulaţii, test muscular şi pielea), are efect antiacid la nivel gastric şi cicatrizant.

Coada-calului - Indicaţii terapeutice

Infecţiile genito-urinare, bolile renale, problemele prostatei, obezitatea, artrita, ulcerele hemoragice şi tuberculoza, afecţiunile reumatice, combaterea celulitei, fracturi osoase, tetanie, hemoragiile interne şi externe şi pentru scurgerile vaginale, boli ale rinichilor, prostatite, boli reumatice, detoxifiere; în uz extern: ajută la vindecarea contuziilor, degerăturilor, neuro-dermitelor, edeme ale picioarelor, grăbeşte cicatrizarea rănilor, a ulcerului varicos, combate transpiraţia excesivă a picioarelor, osteoporoza, demineralizări, hipocalcemii, crampe musculare, ulcer gastro-duodenal.

Administrare:

Pulberea de coada-calului se obţine prin măcinarea plantei uscate, se administrează de 3- 4 ori pe zi cate o linguriţă, fiind bine tolerată de organism în tratamente de lungă durată şi eficienţă în: tratarea hemoragiilor, anemiilor posthemoragice, consolidarea oaselor şi dinţilor, prevenirea şi tratarea bolilor cardio-vasculare.

Maceratul la rece: se obtine prin adaosul intr-un litru de apa a 4- 6 linguri de pulbere de coada calului si se lasa la infuzat de seara pana dimineata; se consuma apoi pe parcursul întregii zile; are acţiune diuretică, elimină surplusul de apă din ţesuturi, detoxifică organismul.

Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită care se infuzează 10- 15 minute, se bea câte 1- 2 ceşti pe zi.

Decoctul se face mai concentrat, respectiv 1 lingură cu vârf de plantă la o cană de apă, se fierbe 10 minute, apoi se strecoară şi se foloseşte pentru comprese în uz extern.

În uz extern se recomandă comprese în caz de: abcese, eczeme, epistaxis (hemoragii nazale, cand se recomandă ca în decoctul preparat a se adauge puţină sare şi să se facă aspiraţii nazale de 2 - 3 ori pe zi), transpiraţie abundentă a picioarelor.

Coada-calului - Precauţii şi contraindicaţii

Datorită conţinutului mare de siliciu nu este indicat consumul acestei plante pentru copii mai mult de 2 săptămâni (se fac pauze şi apoi se reia)

Nu prelungiţi o cură de coada-calului mai mult de 6 săptămâni.

Nu se recomandă în sarcină şi alăptare.

Coada-calului poate irita tractul digestiv.

Este bine să o evitaţi dacă suferiţi de boli cardiace sau renale.

Atenţie! Coada-calului poate fi confundată cu o plantă otrăvitoare asemănătoare, care creşte în mlaştini (Equisetum palustre).